Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Mureş, din data de 8 august, în locurile aglomerate, cum sunt pieţe şi târguri, în sălile de aşteptare exterioare ale spitalelor şi farmaciilor, în zonele de promenadă şi pe arterele pietonale intens circulate, a decis Comiteteul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Mureş a anunţat, vineri, că a avut loc şedinţa online a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia a fost aprobată hotărârea privind obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe perioada instituirii stării de alertă, pentru toate persoanele prezente în unele spaţii publice deschise din judeţ.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii în anumite locaţii exterioare de pe raza judeţului Mureş. Sunt măsuri gândite pentru siguranţa noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureşeni să facă echipă cu autorităţile, să acţionăm unitar şi să respectăm cu toţii legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ţinerea sub control a situaţiei epidemiologice din judeţ” a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Astfel, masca de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare, pieţe auto, locaţii de tip bazar, permanente sau temporare, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de produse de pe teritoriul judeţului Mureş, începând cu data de 8 august, ora 00.00

De asemenea, masca trebuie purtată şi în zonele de aşteptare exterioare ale unităţile spitaliceşti publice şi private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor, etc, precum şi în spaţiile de aşteptare situate în exteriorul unor entităţi publice şi private care asigură servicii pentru populaţie (instituţii publice, entităţi tip hypermarket, supermarket, bănci, companii de telefonie, etc), în staţiile de autobuz, autogări şi peroane, precum şi în spaţiile publice deschise aferente obiectivelor turistice din Mureş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că masca de protecţie este obligatorie, la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanţi prevăzut de legislaţie, în toate zonele de promenadă, precum şi pe arterele pietonale intens frecventate.

Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, a mai precizat sursa citată.

Totodată, în perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care serveşte la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. De asemenea, lăzile pentru transportul produselor de panificaţie vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.