Municipiul Constanţa va primi o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan şi a unei asociaţii, valoarea totală a testelor depăşind 10.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că Primăria oraşului Kaohsiungd donează 200.000 de măşti faciale de protecţie de unică folosinţă pentru protejarea cetăţenilor municipiului, iar acestea vor ajunge în perioada imediat următoare. Ceremonia online de predare simbolică a măştilor de protecţie a avut loc joi, la aceasta participând primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi Chen Chi-Mai. 
 
Sursa citată a menţionat că donaţia a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de David Nan-Yang Lee, şi Asociaţia ROTA pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan, reprezentată de Constantin Damov, preşedinte, şi Cristina Neacşu, secretar al Asociaţiei. 
 
"Vergil Chiţac a menţionat în context că situaţia pandemică din municipiul Constanţa şi în general din judeţul Constanţa şi din România rămâne în continuare gravă şi îngrijorătoare, necesitând soluţii şi măsuri urgente de sprijin”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa. 
 
Totodată, Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan “ROTA” va sponsoriza municipiul Constanţa transferând, într-o primă etapă, 1.700 seturi de teste rapide COVID, iar apoi alte 2.300 de teste rapide. Valoarea totală a acestora este de 10.626 de euro. 
 
Primăria municipiului Constanţa a mai anunţat că va crea lanţul logistic pentru toate donaţiile în curs de a fi primite şi recepţionate, iar cele 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide să ajungă urgent la beneficiari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.