Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şI Bucovinei (MMB), Constantin Sturzu, susţine că preotului din judeţul Botoşani acuzat că ar fi bătut un elev la ora de religie i s-ar putea retrage dreptul de a preda, decizia urmând fi luată în urma cercetărilor care au loc în acest caz. Sturzu susţine că elevul a deranjat sistematic ora de curs, dar în niciun caz nu a fost dat cu capul de pereţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preotul Constantin Sturzu a declarat pentru News.ro că  elevul ar fi deranjat cursurile, iar la finalul orei preotul l-a tras de urechi, el precizând că nu pot fi admise actele de violenţă în relaţia cu copiii.

“Copilul, într-adevăr, nu este de religie ortodoxă şi a deranjat sistematic ora de curs. La finalul orei, preotul l-ar fi tras de urechi, dar în niciun caz nu ar fi fost gestul de care s-a spus, că a fost dat cu capul de pereţi. Nu este de admis aşa ceva, nu are nicio scuză. Categoric suntem împotriva oricărui act de violenţă şi de a aborda în acest fel relaţia cu copiii“, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al MMB.

El a precizat că se desfăşoară o cercetare internă în acest caz, după care vor fi decise eventuale sancţiuni.

„Sunt cercetări care au loc. Şi autorităţile desfăşoară o anchetă. În funcţie şi de concluzia lor, vom lua şi noi măsuri. Sigur, poate risca să i se retragă dreptul de a preda, iar aceasta este măsura cea mai previ¬zibilă. Preotul este suplinitor la şcoala respectivă“, a mai spus preotul Constantin Sturzu.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Botoşani,  Ciprian Manolache, a declarat pentru News.ro, că şcoala respectivă a început, luni, o anchetă penru a stabili cum s-au produs evenimentele. 

Conform stirileprotv.ro, preotul l-ar fi luat de urechi pe băiat şi l-ar fi dat cu capul de perete pentru că nu a vrut să-şi facă semnul crucii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.