Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri că a fost aprobat bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, un buget extrem de ambiţios, cu peste 9,3 miliarde cheltuieli bugetare şi peste 14 miliarde credite de angajament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Anunţ cu bucurie faptul că prin Hotărâre de Guvern a fost aprobat bugetul Administraţiei Fondului de Mediu. Este un buget extrem de ambiţios, peste 9,3 miliarde cheltuieli bugetare şi peste 14 miliarde credite de angajament. Asta şi pentru că programele pe care le propunem a fi finanţate în 2024 sunt unele extrem, de ambiţioase”, a anunţat ministrul Mircea Fechet.
 
Ministrul a precizat că programul Casa Verde-panouri  fotovoltaice, ajută nu doar la calitatea aerului, ci şi la facturi mai mici pentru beneficiarii acestui program şi orice familie cu panouri fotovoltaice pe casă are o factură mai mică la curent decât ar fi avut în lipsa acestor investiţii. În plus, pentru programul Rabla Plus există un buget record, respectiv un miliard de lei pentru 2024.
 
Mircea Fechet s-a referit şi la noul program pentru sobe, cu o eficienţă mai înaltă, propunerea de program pentru utilaje agricole, Săptămâna verde în şcoli şi Rangerii în şcoli.
 
Despre pogramul Casa Verde-panouri fotovoltaice 2023, ministrul a spus că a fost deblocat, după o mediere a Ministerului Mediului.
 
”Anunţ cu bucurie că în 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial a HG privind bugetul AFM vom valida toate dosarele rămase. Avem până acum peste 65.000 de beneficiari care au alers deja instalatorul. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi de până 90.000. Sperăm ca vineri să avem întreaga listă a beneficiarilor care aşteaptă de atât de mult timp. Imediat ce vom aproba listele, vom deschide imediat o nouă sesiune”,a mai spus Fechet. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.