Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a anunţat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că vrea să facă o achiziţie publică pentru o firmă de publicitate care să apeleze la influenceri, în promovarea destinaţiilor turistice din România. Ministrul a spus că vrea să activeze şi portalul românia.travel, asupra căruia a pierdut dreptul de folosire după ce instituţia nu a plătit un sumă modică de 100 de euro, în mandatul fostului ministru. Cadariu a mai afirmat că în primele 4 luni ale anului s-au înregistrat 2,4 milioane de turişti, dintre care 84% turişti români şi restul străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Turismului a anunţat, despre promovarea turistică că are în plan ”o achiziţie publică pentru o firmă de publicitate care să apeleze la influenceri, care au un anumit număr de urmăritori, un profil, prin care să promovăm destinaţiile turistice din România, ţinta principală fiind, într-o primă fază, activitatea de city break, el arătând că este vorba de influenceri români şi străini.

”Noi am făcut un studiu de piaţă la minister, pentru a putea să dimensionăm achiziţia publică, să vedem costul, bugetul”, a arătat el. 

Daniel Cadariu a arătat că ministerul are un buget pentru marketing şi publicitate de 3 milioane de euro, care, spune el, e mult faţă de ce nu s-a făcut în trecut dar prea puţin faţă de necesităţi. 

”Sper să ne mişcăm foarte repede şi să livrăm în trimestrul trei acţiuni concrete de de promovare a destinaţiilor din România”, a arătat el, precizând că se doreşte promovarea a tot ce înseamnă turismul de city break, combinat cu turismul festivalier. 

Ministrul a mai spus că urmează o achiziţie publică şi pentru o promovare online, TV, pe două ţări ţintă de turişti străini, cre vin în România, şi anume Germania şi Marea Britanie. 

”Vrem să facem activ portalul românia.travel, a mai spus ministrul, afirmând că, pentru o sumă de 100 de euro, nu a fost de acord predecesorul său ( Claudiu Năsui, nr) să fie activat acest portal şi au pierdut dreptul de folosire.  ”Ne-am chinuit câteva luni de zile pentru a reveni pe acest portal”, a afirmat Cadariu. 

Despre situaţia din turism, ministrul Cadariu a spus că, dacă e să analizăm indicatorii intermediari, ei spun că în primele 4 luni ale anului, au fost în jur de 2,4 milioane de turişti, dintre care 84% turişti sunt români iar diferenţa, străini. În 2019, înainte de pandemie, numărul de turişti străini a fost de 2,7 milioane. ”Sper să ajugem la măcar jumăate, 1,2 milioane turişti străini”, a mai spus Daniel Cadariu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.