Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că în prezent nu mai există blocaje în ceea ce priveşte realizarea Autostrăzii Transilvania. În ceea ce priveşte Autostrada Sibiu-Piteşti, Lucian Bode arată că fie au început lucrările, fie sunt demarate proceduri de achiziţie pentru unele tronsoane, cu unele termene stabilite pentru toamna acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a anunţat, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că "salută” ceea ce a numit "decizia istorică pentru România” luată de Comisia Europeană, aceea ce a aproba finanţarea în vederea realizării a trei loturi din autostrada Sibiu – Piteşti.
 
"Vorbim despre 875 de milioane de euro fonduri europene pentru finanţarea secţiunilor I, IV şi V din Autostrada Sibiu – Piteşti, practic prima autostradă transcarpatică din România”, a afirmat ministrul.
 
"De la un proiect, în noiembrie 2019, care se împiedica în gândac astăzi avem un proiect care merge înainte cu certitudine, cu secţiunea I Sibiu – Boiţa în lucru, peste 20 la sută progres fizic, cu secţiunea V semnată Curtea de Argeş – Piteşti şi se lucrează la documentaţie urmând să înceapă execuţia, cu secţiunea IV în procedură de achiziţie şi cu cele două secţiuni de pe Valea Oltului, II şi III, aproximativ 68 de kilometri cu procedurile de achiziţie lansate pentru secţiunea II, termen 10 septembrie, iar pentru secţiunea II octombrie 2020”, a explicat el.
 
Lucian Bode a adăugat că şi în ceea ce priveşte Autostrada Transilvania demersurile au avansat, el arătând că "niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în acest moment”.
 
Lucian Bode a reafirmat angajamentul Executivului privind alocarea de fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, fie că este vorba despre finanţare de bugetul de stat ori din fonduri europene nerambursabile. 
 
"Avem un angajament ferm de a aloca 2% din PIB în fiecare an pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Cadrul financiar multianual viitor ne asigură perspectiva de a utiliza, din cele aproximativ 47 de miliarde de euro alocate României, peste 8 miliarde de euro pentru infrastructura de transport”, a arătat ministrul Transporturilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.