Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat miercuri în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre protestul angajaţilor spitalelor CFR în faţa instituţiei, că nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun, astfel că demersul Secretariatului General al Guvernului a fost să întrebe mai multe instituţii, primării, universităţi, dacă doresc să preia aceste spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre protestul angajaţilor spitalelor CFR, ministrul a arătat că demersul nu a pornit de la Ministerul  Transporturilor, ci au fost trimise adrese în ţară de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, către instituţiile publice deconcentrate, autorităţi locale, primării, Consilii Judeţene şi universităţi, punându-se întrebarea dacă sunt dispuse a prelua, fiecare unde are autoritate, câte un spital din această reţea.

”În decursul anului, cu câteva excepţii, numărul de angajaţi la CFR a scăzut mult. Cu câteva excepţii, investiţiile nu au fost pe măsura nevoilor. (..) Nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul a arătat că pe el îl interesează, ca şi pe cei care ar prelua aceste spitale, actul medical în sine, mai ales că majoritatea spitalelor, cu două sau trei excepţii, au suferit de subfinanţare, nu au avut bani pentru aparatură.

Sorin Grindeanu a menţionat că la Timişoara – Universitatea de Medicină şi primăria ar fi interesate în preluarea spitalului CFR.

”Ştiu că multe universităţi de medicină şi-au arătat disponibilitatea de a prelua aceste spitale în oraşe cu tradiţie, şi Oradea şi Târgu Mureş, de asemenea, autorităţile locale, primăria Timişoara”, a mai spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.