Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a criticat, duminică, firma de handling Globeground, la care sunt acţionari şi Compania de Aeroporturi (CNAB) şi Tarom, că nu şi-ar face eficient treaba, existând, din această cauză, întârzieri mari pe aeroportul Henri Coandă, existând confuzia potrivit căreia de vină ar fi Tarom sau Aeroportul Henri Coandă. Directorul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Alexandru Ivan, spune că se poate merge până la rezilierea contractului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Director Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, despre activitatea de handling: Se poate merge până la rezilierea contractului

Într-o conferinţă de presă, Cuc a prezentat un clip în care, potrivit ministrului, se observă un angajat al firmei de handling Globeground, care aruncă nişte bagaje pe benzile de bagaje.

”Vedem benzile de bagaje de la Henri Coandă. Vedem un domn, nu ştiu cine este, nu este angajat nici al Tarom, nici al Aeroporturi Bucureşti. Este un angajat al unei firme de handling. Vreau să vadă tot poporul ce fac aceste firme de handling. (...) Le ia, le aruncă. Astea pot fi bagajele dumneavoastră, ale mele, ale oricui”, a spus ministrul, la începutul prezentării clipului.

Cuc a atras atenţia că unele bagaje au rămas în picioare, pe bandă, şi a subliniat că există o confuzie care s-a făcut mult timp.

”Este o confuzie care s-a făcut mult timp vizavi de autobuzele care preiau pasagerii, de bagajele care ajung într-o stare rea la pasageri, vizavi de întârzieri. Tot timpul, lumea a zis că este de vină ba Taromul că întârzie cursele, ba aeroportul că nu merg benzile, ba că nu e aer condiţionat în autobuzele care preiau pasagerii ş.a.m.d. Noi trebuie să informăm corect opinia publică. Ce vedeţi aici este o firmă de handling. Firma are contract (...) şi prestează servicii pentru firmele de aviaţie sau către aeroporturi. Aici avem firma Globeground, una din cele 5 firme care operează pe aeroportul Otopeni”, a spus ministrul, referindu-se la clip.

El a precizat că, la această firmă, sunt acţionaţi şi Compania de Aeroporturi (CNAB) şi Tarom. Cuc a spus că l-a rugat pe directorul companiei să-i explice de ce se întâmplă astfel de situaţii, legate de modul în care sunt aşezate bagajele pe bandă.

”Un bagaj care rămâne în picioare blochează banda, iar apoi 20-30 de minute banda rămâne blocată. L-am chemat să îmi spună şi mie, directorul de la Globeground, de ce întârzie autocarele care trebuie să preia pasagerii de la aeronave, câte 30-40 minute, iar ei îşi pierd conexiunile. Să-mi spună de ce nu semnează un act adiţional prin care se impun nişte reglementări europene, în sensul că să avem aer condiţionat în autocare, să avem suficienţi şoferi care deservesc autobuzele, nu să avem 10 curse care vin într-o oră şi noi avem 4 autocare ce deservesc pasagerii. Normal că pasagerii pierd zborurile de conexiune. Domnul director al firmei Globeground este foarte ocupat şi nu poate să vină la întâlniri. Eu l-am rugat pe domnul director de la aeroport ca bazat pe aceste imagini să aibă o discuţie serioasă şi să ia măsurile ce se impun faţă de aceşti oameni care câştigă mulţi bani şi dau o pată neagră şi Taromului şi aeroportului. Este un privat care nu îşi face treaba”, a spus Cuc.

Cuc a subliniat că, acum, vor trebui luate nişte măsuri, imaginile respective fiind acum publice. Ministrul a declarat că a stat în avion, după un zbor la Timişoara, aşteptând, alături de alţi pasageri, să fie preluat de un autobuz.

”Inclusiv eu m-am întors acum o săptămână de la Timişoara, după ce am efectuat o vizită pe şantierele de cale ferată. Am stat cu pasagerii în avion pentru că autobuzele nu veneau să preia pasagerii. Am încercat să le explic oamenilor că nu e vina aeorportului, ci a unei firme private, care încaseaza bani de la aeroport şi Tarom”, a spus Cuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.