Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu afirmă că Legea vaccinării este în pregătire şi va fi disponibilă în următoarele săptămâni, dar a subliniat că aceasta trebuie asumată de Guvern. Voiculescu a spus că susţine vaccinarea şi importanţa vaccinurilor, iar cei care refuză imunizarea ar trebui să se intereseze despre riscuri înainte de a lua o asemenea decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. Avem legea vaccinării, pe care o avem în pregătire şi care o să fie disponibilă public în următoarele săptămăni. Vă voi putea spune decizia pe care a luat-o Guvernul în integralitatea sa. Cu siguranţă este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern", a spus ministrul Vlad Voiculescu, duminică, a Digi 24.

Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinării, ministrul Sănătăţii a spus că statul trebuie să ceară cel puţin ca oamenii să ia o decizie informată atunci când nu vor să îşi imunizeze copilul.

"Poziţia mea este următoarea: trebuie cel puţin să iei o decizie informată. Dacă nu vrei să îţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată, să fii dispus să iei toate informaţiile despre riscurile şi beneficiile vaccinurilor şi să iei o decizie informată", a mai spus Voiculescu, precizând că dacă ar avea un copil, sigur l-ar vaccina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.