Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, că vor fi, cu siguranţă, cele mai avansate spitale din România şi probabil că unele dintre cele mai avansate spitale din Uniunea Europeană, ca şi nivel de furnizare de servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mesajul puternic pe care trebuie să îl dăm cu toţii, pentru că de data asta este un mesaj adevărat, nu este un mesaj demagogic, este următorul, România construieşte spitele, fie că vorbim de spitalele din PNRR, care au un termen relative scurt de realizare, sau aceste spitale regionale care au din fericire un termen mai lung şi o sursă de finanţare diferită. Le construim”, a spus ministrul Sănătăţii, în cadrul ceremoniei.

Alexadru Rafila a precizat că la sfârşitul anului 2021, când a venit la Ministerul Sănătăţii, toate proiectele aveau doar studii de fezabilitate şi nu erau realizate procedurile pentru proiectele terhnice.

”Am reuşit să le realizăm. Proiectele tehnice au durat circa un an de zile, pentru fiecare dintre cele trei spitale, au fost încheiate, sunt proiecte foarte complexe”, a subliniat ministrul, arătând că un rol important l-au avut şi autorităţile locale. Ministrul a anunţat că s-au finalizat licitaţiile pentru începerea construcţiilor la spitalele regionale de la Cluj şi Iaşi, urmând să se întâmple acest lucru şi la Craiova în perioada următoare. Potrivit ministrului, termenul de execuţie este de 48 de luni pentru aceste spitale care sunt cele mai complexe din România.

”Ele nu sunt muzee, sunt furnizori de serviciide sănătate, au costuri mari de operare şi atunci trebuie să furnizeze şi servicii la niveluk tehnolog pe care îl vor avea. Vor fi, cu siguranţă, cele mai avansate spitale din România şi probabil că unele dintre cele mai avansate spitale din Uniunea Europeană, ca şi nivel de furnizare de servicii, deservind zona Moldovei, Transilvaniei şi Oltenia”, a completat Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.