Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Constanţa, că specialiştii ministerului analizează posibilitatea ca, atunci când spitalele de suport pentru Covid-19 vor ajunge la jumătate din capacitate, cazurile uşoare, medii şi cele asimptomatice de coronavirus "să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ne gândim la nivelul ministerului ca, atunci când spitalele de suport să aibă o capacitate să spunem la jumătate, cazurile uşoare şi medii sau cele asimptomatice să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon. Menţionăm că aşteptăm şi momentul când vom putea pe cei din carantină să îi dăm în izolare la domiliciu, aşteptăm să treacă acest flux pentru sărbătorile pascale care se va termina cam în două săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru. 
 
El a mai spus că unităţile medicale au primit măşti FFP2. 
 
"Stocurile sunt în reevaluare, am văzut că s-au primit şi măşti FFP2, chiar acum eram anunţat, 4.000 de măşti FFP2 în acest moment. Am început să realizăm şi stocurile la nivel de Unifarm, vor fi dirijate în funcţie de prima, a doua şi a treia linie către toate spitalele care tratează Covid, iar apoi şi celor care nu tratează acum Covid, dar vor putea trata Covid sau pentru unităţile de primire urgenţe, ATI, boli infecţioase, care inopinat se pot confrunta cu un pacient care se dovedeşte a fi Covid”, a spus Nelu Tătaru. 
 
Întrebat dacă sunt discuţii pentru intrarea în carantină a unui nou oraş, ministrul Sănătăţii a spus că în acest moment nu. 
 
Nelu Tătaru s-a aflat duminică în judeţul Constanţa, el vizitând Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Sanatoriul Balnear Techirghiol, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.