Firma care a câştigat licitaţia pentru măşti destinate persoanelor defavoriate Naguma Medical Supply a livrat 30.800.000 de măşti în 12 judeţe a anunţat marţi ministruş Sănătăţii Nelu Tătaru, care aprecizat că în următoarele două zile ar trebui să livreze toată marfa, în caz contrar contractul fiind reziliat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem livrate până ieri 30.800.000 de măşti la 12 judeţe, ieri livrându-se în Botoşani, Harghita, Covasna şi restul de măşti pentru Ilfov, 600.000. Urmează ca în următoarele două zile, cum a stabilit comisia de licitaţie, să livreze toată marfa, astfel se reziliază contractul”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Naguma Medical Supply, parte a grupului InteRo, preciza în urmă cu o săptămână că a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măşti 3 PLY, oferind cel mai mic preţ, respectiv 0,64 RON plus TVA, pentru măşti medicale cu certificat de garanţie şi calitate şi că deja a livrat 10 milioane de măşti. 

Gândul a relatat recent că, deşi prin propunerea tehnică înaintă Comisiei de atribuire a contractului, Naguma Medical Supply a ofertat măştile produse de 3 companii din China, după cum reiese de pe eticheta cutiei de măşti livrate acum de Naguma către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, producătorul este o altă firmă, care nu deţine aviz din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România. Aceasta în condiţiile în care avizul agenţiei era o condiţie obligatorie prevăzută în caietul de sarcini şi asumată de Naguma Medical Supply. Potrivit aceleiaşi surse,  data de fabricaţie a măştilor este aprilie 2020,  valabilitatea fiind până la data de 20.04.2022, deşi  caietul de sarcini menţiona un termen de garanţie de cel puţin 36 de luni de la data recepâiei cantitative şi calitative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.