Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, susţine că la acest moment autorităţile nu au probleme nici în ceea ce priveşte asigurarea vaccinului anti-COVID, nici cu infrastructura privind administrarea serului. "Cred că asta este provocarea pe care o avem acum, tocmai disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, afirmă Mihăilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ioana Mihăilă a fost întrebată sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor, în cât timp crede că autorităţile România vor termina de vaccinat pe cei care sunt dispuşi să primească serul anti-COVID şi ce se va întâmpla când masa celor pro-vaccinare va fi fost imunizată.
 
"Cred că asta este provocarea pe care o avem acum, tocmai disponibilitatea oamenilor de a se vaccina. În acest moment livrările de vaccin sunt unele confortabile, nu mai avem o problemă cu dozele de vaccin, nu mai avem o problemă cu numărul fluxurilor şi numărul centrelor de vaccinare, totul este acum despre disponibilitate. Sper că colaborând, medici de familie, autorităţi, presă, să reuşim să transferăm această încredere pe care noi o avem în vaccin şi la nivelul populaţiei şi să avem cât mai mulţi doritori. Sper ca în vara asta să avem un procent destul de mare al populaţiei care este vaccinată”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
 
La finalul primei săptămâni în care medicii de familie au demarat campania de vaccinare în cabinetele proprii, ministrul le-a mulţumit acestora şi le-a transmis rugămintea de a participa în continuare activ la vaccinare, subliniind că importanţa acestora este una "deosebită", în special în zonele rurale. 
 
Ministrul a dat judeţul Bihor ca "exemplu de bune practici" în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.