Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferinţa GAL-urilor (Grupuri de Acţiune Locală) urbane din România care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, în care au fost reliefate bunele practici la nivel local. Ministerul arată că Grupurile de Acţiune Locală Urbane au reuşit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc peste 200.000 de români, fiind construite centre medico-sociale, cantine sociale, grădiniţe, centre de afaceri sociale, s-au reabilitat străzi, utilităţi şi şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupurile de Acţiune Locală Urbane au reuşit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc peste 200.000 de români. Sunt români aflaţi în risc de excluziune socială şi de sărăcie cărora intervenţia unor oameni inimoşi şi dedicaţi le-a schimbat vieţile. Au fost construite centre medico-sociale, cantine sociale, grădiniţe, centre de afaceri sociale, s-au reabilitat străzi, utilităţi şi şcoli”, precizează Ministerul Muncii într-o postare.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferinţa GAL-urilor (Grupuri de Acţiune Locală) urbane din România care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, în care au fost reliefate cu acest prilej bunele practici la nivel local.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu şi-a arătat întregul sprijin pentru GAL-uri şi actorii implicaţi în proiecte de incluziune socială şi reducerea sărăciei, precizează ministerul.

''Un instrument util din această perspectivă îl reprezintă Atlasul Zonelor Marginalizate - Urbane şi Rurale - pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale l-a realizat în parteneriat cu Banca Mondială. Sunt două documente menite să sprijine eforturile Guvernului în cadrul Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei. Atlasul este de un real folos şi partenerilor unităţilor administrativ-teritoriale, precum Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară şi Grupurile Locale de Acţiune. Cu ajutorul acestuia se pot face intervenţii de sprijin pentru diferite tipuri de comunităţi (marginalizate sau cu un nivel scăzut al dezvoltării). Felicit GAL-urile şi actorii implicaţi care reuşesc să desfăşoare proiecte de succes pentru creşterea calităţii vieţii în comunităţi. Lucrăm împreună pentru dezvoltare durabilă!'', a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.