Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit, marţi, cu secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC), Luca Visentini. Budăi i-a spus acestuia că va găsi în el "un partener de încredere, care să acorde tot sprijinul posibil, astfel încât cetăţenii europeni, printre care se numără şi cei români, să beneficieze cât mai mult de pe urma productivităţii muncii lor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, s-a întâlnit, marţi, la Bucureşti, cu Luca Visentini, secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC), întâlnire care a devenit o tradiţie între reprezentanţii sindicatului şi cei ai ţării care preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, se arată îmtr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii.

Ministrul Marius Budăi i-a dat asigurări secretarului general Luca Visentini că România este pe deplin pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi i-a prezentat priorităţile în domeniul muncii şi afacerilor sociale, din sfera sa de competenţă: mobilitatea forţei de muncă, element de bază în asigurarea echilibrului pieţei muncii, promovarea unor condiţii mai sigure la locul de muncă şi asigurarea de oportunităţi egale pentru femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, prin diminuarea diferenţelor de remuneraţie dintre aceste categorii.

De asemenea, ministrul i-a prezentat partenerului social european calendarul evenimentelor care urmează să fie organizate de MMJS pe durata deţinerii, de către România, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Veţi găsi, întotdeauna, în România şi, personal, în mine, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale şi viitor preşedinte al Consiliului EPSCO, pe durata deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, un partener de încredere, care să acorde tot sprijinul posibil, astfel încât cetăţenii europeni, printre care se numără şi cei români, să beneficieze cât mai mult de pe urma productivităţii muncii lor”, i-a transmis Marius Budăi secretarului general Luca Visentini.

Secretarul general al ETUC a apreciat faptul că România şi organizaţia pe care o reprezintă au viziuni comune în ceea ce priveşte viitorul Europei şi a dat asigurări că va sprijini Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale în iniţiativele pe care le are pe durata PRES RO 2019, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.