Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Prima TV că litoralul românesc nu e în pericol din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, Tanczos Barna susţine că nu s-a înregistrat nicio creştere, nici la radiaţii, şi nici la poluarea aerului în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, un risc real de poluare a Mării Negre nu există, pentru că volumul de apă este atât de mare, încât e aproape imposibil ca în urma războiului şi a eventualelor accidente la diverse combinate, fabrici, să fie poluată marea în aşa fel încât să ajungă poluarea şi la litoralul românesc. Putem afirma fără doar şi poate că litoralul românesc nu e în pericol în momentul de faţă din cauza războiului din Ucraina”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-un interviu la Prima TV. 
 
Întrebat dacă minele amplasate de armata ucraineană în zona maritimă din Odesa ar putea produce un dezastru ecologic, ministrul mediului a răspuns: ”Accidente pot fi, pot afecta aria respectivă, dar în niciun caz nu se poate ajunge, în urma câtorva dispozitive de explozibil, la un dezastru ecologic în Marea Neagră. Anumite specii pot fi afectate, dar cu siguranţă nu putem vorbi de un dezastru ecologic”. 
 
Tanczos Barna susţine că nu a fost înregistrată creşterea nivelului de poluare sau de radiaţii în România ca urmare a războiului din Ucraina. 
 
”Pe radioactivitate, măsurăm 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Poluarea aerului, la fel. Toate aceste informaţii ne ajută să putem preveni anumite lucruri şi să putem informa în timp util autorităţile care pregătesc populaţia în cazul în care observăm devieri de la graficul normal. Nu a fost nicio deviere şi nicio creştere, nici la radiaţii, şi nici la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina”, a conchis Tanczos Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.