Ministrul Mediului, Mircea fechet a declarat vineri, despre norul de cenuşă din Canada, că în acest moment colegii mi-au spus că nu există un risc imediat şi nici pe termen mediu ca România să fie afectată de acest nor. El a precizat că este foarte greu de spus astăzi dacă va trece sau nu deasupra României, însă, cu siguranţă, vor şti cu suficient timp înainte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există o preocupare la nivelul Ministerului Mediului. S-au făcut nişte modelări matematice. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii legat de traseul norului respectiv, în acest moment colegii mi-au spus că nu există un risc imediat şi nici pe termen mediu ca R să fie afectată de acest nor”, a precizat Mircea Fechet. 
 
Ministrul a precizat că este foarte greu de spus astăzi dacă va trece sau nu deasupra României.
 
”Cu siguranţă, vom şti cu suficient timp înainte, dacă va fui cazul, ca să putem comunica populaţiei acest lucru, în măsura în care, bineînţeles, vom considera că acest nor ar putea să afecteze calitatea aerului în România”, a menţionat ministrul Mediului. 
 

Incendiile de vegetaţie din Canada s-au răspândit în provincia vestică British Columbia, în timp ce, în est, Quebecul a anunţat că va începe eforturi pentru a controla incendiile al căror fum a ajuns până în oraşele nord-americane, transmite Reuters.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.