Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă, luni, că nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului, deşi în ţara vecină pericolul poluării este ”iminent” din cauza bombardamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a fost întrebat, luni, despre pericolul poluării în România din cauza situaţiei din Ucraina şi a afirmat: ”A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră făcută cu specialiştii CE şi colegii din Ucraina astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte către România”.  

Cu toate acestea, Tanczos Barna a precizat că, în ţara vecină, pericolul poluării atmosferei şi aerului ”este unul iminent”, din cauza bombardamentelor.  

”Avem staţiile de monitorizare 24 din 24, valorile sunt normale şi valorile care cresc în anumite perioade în primul rând se datorează traficului şi condiţiilor meteo de imersiune termică. În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului”, a adăugat ministrul Mediului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.