Ministrul mediului, Tanczos Barna a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre continuarea măsurii plafonării preţului la lemnele de foc, că el crede că în următoarele două săptămâni lucrurile se aşează în aşa fel încât să nu fie nevoie de continuarea acestei măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul mediului a spus că piaţa lemnelor s-a reaşezat. ”S-a reglat, a fost o intervenţie într-o perioadă de criză, de aceea măsura a fost pe o perioadă limitată de 6 luni, din octombrie până în noiembrie a fost o scădere a cantităţii lemnului de foc, apoi a crescut din nou în decembrie, Faţă de 6 milioane mc de lemn foc în 2021, în 2022 am avut peste 8 miloane de metri cubi, a existat o creştere a masei lemnoase pentru lemn de foc”, a spus ministrul.

Tanczos Barna a arătat că pe piaţa mondială lcururile s-au reaşezat şi a început să scadă şi preţul la lemne.

”Eu cred că în următoarele două săptămâni lucrurile se aşează în aşa fel încât să nu fie nevoie de continuarea acestei măsuri”, a precizat ministrul Tanczos Barna. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.