Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că arderile ilegale sunt o realitate şi în prezent, precizând că deşi au fost foarte multe controale şi legislaţia a fost înăsprită, sunt comunităţi în care lucrurile sunt ţinute sub control foarte greu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Mediului a fost întrebat, marţi, la Prima News, despre arderile ilegale.
“Aceste arderi ilegale apar la ştiri datorită acţiunilor organizate de Garda de Mediu, Poliţie, Jandarmerie pentru că mai nou nu se mai pot duce colegii de la Gardă la aceste locaţii fără jandarmerie pentru că unii au fost fugăriţi cu furci şi cu topoare. De fiecare dată avem nevoie de sprijinul MAI sau al organelor de forţă pentru că comisarii de la Garda de Mediu sunt expuşi la asemenea pericole. Arderile ilegale, din păcate, sunt o realitate şi în ziua de astăzi. Au fost foarte multe controale. Am înăsprit legislaţia, se pedepşeşte acum cu închisoare de la trei la cinci ani arderea deşeurilor. Chiar şi în aceste condiţii sunt comunităţi în care lucrurile sunt ţinute sub control foarte greu, se organizează în echipe care încearcă să se ferească de aceste controle şi de acţiunile organelor de anchetă. Dar lucrând împreună cu Ministerul de Interne, cu Poliţia, cu Procuratura sunt convins că pe termen mediu acest fenomen poate fi controlat, stăpânit şi redus rapid”, a afirmat ministrul Mediului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.