Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă, referindu-se la promisele majorări cu 10 procente ale salariilor angajaţilor din compania naţională de căi ferate, că ministrul Transporturilor poate lua astfel de măsuri, însă în limitele bugetului alocat ministerului şi fără afectarea ţintei de deficit bugetar asumată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Salarizarea nu este la Ministerul de Finanţe. Ministrul Transporturilor are, în această zonă, libertatea, conform legii, să stabilească, împreună cu personalul de acolo, în limitele bugetare aprobate. În limitele bugetare aprobate, deficitul bugetar nu va fi depăşit”, a declarat Adrian Câciu, marţi după-amiază, la finalul şedinţei de Guvern, întrebat fiind dacă a avut o discuţie cu ministrul Transporturilor pe tema promiselor majorări salariale cu zece procente pentru personalul din compania naţională de căi ferate. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, săptămâna trecută, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre majorările salariale anunţate în sectorul feroviar, după protestul spontan de la începutul săptămânii, că se va discuta despre acest lucru abia când companiile vor veni cu bugetele la aprobare. 
 
"Dacă vor putea susţine din punct de vedere economic aceste creşteri, nimeni nu are nimic împotrivă”, a spus Grindeanu, precizând că o majorare salarială de la 1 ianuarie 2022 a fost comunicată neoficial, pe surse, şi nu este convenită de niciuna dintre părţi.
 
Luni, 20 decembrie, a avut loc o acţiune a angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive (SCRL) Braşov şi CFR SA, fiind oprite trenuri pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Iaşi.  În urma protestului sute de trenuri au înregistrat întârzieri.
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, în ziua protestului, despre greva spontană de la CFR, că toate companiile care ţin de transportul feroviar au nevoie de investiţii masive şi le-a cerut sindicatelor să respecte legea. Despre majorările cerute de angajaţii din sistem, Grindeanu a arătat că, dacă ar fi majorate cu 10% salariile în acest moment, doar cu rata inflaţiei, impactul este undeva la peste un miliard de lei, iar statutul feroviarului prevede o majorare şi mai mare de 40%. ”Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse”, a spus Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.