Ministrul Familiei, Natalia Intotero, s-a întâlnit, luni, cu preşedintele Sindicatului Naţional ”Forţa Legii”, Marius Sepi, şi au discutat despre situaţia din DDGASPC-uri, dar şi despre înfiinţarea unei comisii de control a situaţiilor în care sunt semnalate disfunctionalităţi în instituţiile de Asistenţă socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero şi Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional "Forţa Legii", Marius Sepi, au avut o întâlnire informală, la sediul ministerului, în care au discutat despre situaţia din DDGASPC-uri, propuneri şi soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi şi a condiţiilor de trai pentru beneficiari”, au transmis, luni seară, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sindicatului Naţional ”Forţa Legii”.

Aceştia au precizatb că părţile au apreciat ca utilă înfiinţarea unei Comisii mixte de control pentru situaţiile în care sunt semnalate disfunctionalităţi în instituţiile de Asistenţă socială, formate din reprezentanţi ai ministerelor de resort şi ai părţii sindicale.

”S-a discutat şi despre aprobarea unui Plan naţional pentru pregătirea profesională a personalului din Asistenţa socială. Părţile au declarat susţinerea pentru urgentarea noii legi a salarizării, care să fie unitară şi echitabilă pentru salariaţi”, a mai transmis organizaţia sindicală.

Aceasta precizează că discuţiile vor continua, iar sindicaliştii din sistem pot trimite puncte de vedere pe aceste teme.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.