Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre a Executivului, Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, elaborată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunţat ministrul Natalia Intotero. Ea a adăugat că scopul implementări Strategiei este de a creşte numărul de proiecte adresate tinerilor, digitalizarea proceselor de selecţie a proiectelor, clarificarea situaţiei juridice şi cadastrale din domeniul tineretului la nivel central şi local, modernizarea bazelor utilizate frecvent de către tineri, operaţionalizarea Consiliului Interministerial pentru Tineret şi formalizarea instituţională a colaborării cu Consiliul Naţional pentru Tineret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost mereu şi voi rămâne un partener de încredere al tinerilor. Este timpul să înţelegem pe deplin rolul esenţial al tinerelor generaţii în modelarea dezvoltării societăţilor noastre şi în găsirea de soluţii la provocările actuale. În şedinţa de astăzi, Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, elaborată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pentru asta mulţumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu şi tuturor colegilor miniştri care au avizat şi care vor fi implicaţi în implementarea acestei strategii, care cu siguranţă va aduce schimbări pozitive în domeniul de tineret. Strategia Naţională de Tineret 2024 - 2027 este o strategie care face legătura cu principalele documente rezultate din Strategia Uniunii Europene pentru tineret pe perioada 2019-2027”, a scris Natalia Intotero, joi pe Facebook.

Ea a explicat şi obiectivele avute în vedere, prin implementarea acestei strategii.

„Prin implementarea Strategiei ne propunem, alături de instituţiile partenere: creşterea numărului de proiecte care se adresează tinerilor, cu sprijinul financiar al ministerului; clarificarea situaţiei juridice şi cadastrale a patrimoniului din domeniul tineretului, la nivel central şi local, în vederea realizării descentralizării; digitalizarea proceselor de selecţie a proiectelor prin care se solicită finanţare din partea ministerului; Inventarierea digitală a infrastructuri de tineret şi monitorizarea utilizării acesteia, pentru a prioritiza alocările de fonduri, în vederea modernizări bazelor utilizate frecvent de către tineri; Operaţionalizarea Consiliului Interministerial pentru Tineret; Formalizarea instituţională a colaborării cu Consiliului Naţional pentru Tineret”, a conchis Intotero.

 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.