Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate, menţionând că ar fi nevoie de crearea unor consorţii şcolare cu unităţi de învăţământ din vecinătate, astfel încât să nu mai existe şcoli în care elevii învaţă în trei schimburi. De asemenea, Deca s-a referit şi la uniforma şcolară, precizând că aceasta poate fi o opţiune atâta timp cât nu devine un instrument de excluziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ligia Deca a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre învăţatul elevilor în trei schimburi. 
 
“Din punctul meu de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional, nici micşorarea timpului de învăţare, adică acea oră micşorată la 35 de minute sau la 40. Cred că trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare cu şcoli din vecinătate, în aşa fel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi”, a explicat ministrul Educaţiei. 
 
Deca a mai fost întrebată despre uniforma şcolară. 
 
“Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor care au garantat dreptul la educaţie să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu şi-o pot permite. Deci, uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, numai că această uniformă, acolo unde copiii nu şi-o pot permite, trebuie să fie asigurată pentru ca dreptul la educaţie să fie garantat”, a transmis ministrul Educaţiei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.