Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, vine la Ora Guvernului în plenul Senatului, miercuri, la solicitarea grupului parlamentar al USR. Anunţul a fost făcut de senatorul USR Ştefan Pălărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit programului de lucru al Senatului, Ligia Deca, ministrul Educaţiei vine de la 11.30 la Ora Guvernului, în plen.
 
”Victorie! Ligia Deca vine, în sfârşit, la Ora Guvernului! 170 zile. Atâtea zile i-a luat ministrului Ligia Deca să vină să stea de vorbă cu Parlamentul pe tema de care se ocupă, educaţia, după ce a preluat funcţia pe 3 octombrie 2022. Mâine, la Senat, la chemarea USR, ea va veni la Ora Guvernului, să explice totuşi, şi Parlamentului, ce şi-a propus să facă în acest mandat”, a scrie senatorul Ştefan Pălărie pe Facebook. 
 
El continuă: ”Am pierdut şirul invitaţiilor pe care USR le-a tot făcut. Am chemat-o la Comisii, i-am trimis invitaţii la discuţii, am chemat-o şi altădată la Ora Guvernului. Ignore total până azi. Într-un final, presiunea noastră o forţează să vină să poarte acest dialog, deşi este extrem de târziu, DUPĂ ce legile educaţiei au fost finalizate FĂRĂ consultări. E important ca opoziţia să cheme miniştri la raport, să îi scoată din izolarea în care, adesea, se afundă. Dacă aveţi întrebări pe care să i le adresăm, ori pentru mâine (deşi avem doar câteva minute pentru 6 luni în care a ignorat Parlamentul), ori pentru alte dezbateri, să mi le scrieţi aici”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.