Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat, luni seară, motivele pentru care s-a propus acordarea de burse de merit primilor 30% dintre elevii unei clase, indiferent dacă aceştia au sau nu medii mai mari de 9,5. ”Va exista o competiţie sănătoasă, în interiorul fiecărei clase, pentru acei primi 30% care iau bursa de merit, asta înseamnă că, în fiecare an, ei îşi vor depăşi întâi propriile limite şi apoi vor intra în un soi de competiţie unii cu ceilalţi, ceea ce împinge în sus întregul corp al elevilor din România”, a afirmat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ideea este următoarea: copiii performează atunci când intră într-un soi de competiţie sănătoasă, întâi cu sine şi apoi cu cei pe care îi au în jurul lor, cu colegii lor de clasă. Ideea este nu să comparăm medii, care, de altfel, arată foarte diferit de la o şcoală la alta, ci să îi susţinem pe cei care performează cel mai bine în fiecare clasă. Asta înseamnă că va exista o competiţie, din nou, cu fair play, sănătoasă, în interiorul fiecărei clase, pentru acei primi 30% care iau bursa de merit, asta înseamnă că, în fiecare an, ei îşi vor depăşi întâi propriile limite şi apoi vor intra în un soi de competiţie unii cu ceilalţi, ceea ce împinge în sus întregul corp al elevilor din România”, a afirmat Ligia Deca, luni seară, la TVR Info. 
 
Ea a explicat că, dacă într-o clasă există mai mult de 30% elevi care au medii mai mari de 9,5 în anul şcolar anterior, toţi aceştia vor primi bursa de merit în acest an şcolar.
 
Ligia Deca a precizat că înainte erau şcoli în care toţi elevii primeau bursă de merit şi şcoli în care niciun elev nu primea bursă de merit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.