Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”, afirmînd că, dacă boicotul profesorilor este un conflict de muncă, atunci "nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă". El a precizat că evaluarea naţională nu a putut avea loc în 25 de şcoli din cinci judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

" În realitate, astăzi, nu s-a putut susţine evaluarea naţională în 25 de şcoli. Este vorba despre 14 şcoli în judeţul Harghita, despre opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad. (...) Dacă boicotul acesta este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară”, a declaratb Valentin Popa.

Ministrul susţine că ar putea fi vorba despre „o problemă disciplinară” şi nu a înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru pentru că eu nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă în care trebuia să respectăm nişte termene, faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflict de muncă în perioada de 60 de zile, cât este renegocierea, sau nu este conflict de muncă, şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a continuat el.

El spune că profesorii au dreptul să protesteze, dar protestul “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”.

”Profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi să susţină cel mai importanmt examen al vieţii. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări când doresc dar nu să afecteze activitatea elevilor”, a declarat Valentin Popa.

Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, a anunţat duminică FSLI, precizând că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.