Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că este nevoie în continuare de resursă umană în învăţământ, pe agenda şedinţei aflându-se un memorandum pentru deblocarea posturilor din educaţie. Dacă astăzi cineva cere un post în cele 17.800 de şcoli şi grădiniţe din România, nu există, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referitor la problema resursei umane, ministrul Educaţiei a anunţat că pe agenda şedinţei de Guvern se află un memorandum pentru deblocarea posturilor din educaţie.

”Avem distribuite absolut toate posturile pe care Ministerul Educaţiei le-a avut. Am preluat un număr important de creşe în sistemul de educaţie, începând din luna noiembrie anul trecut. Asta a fost o măsură care şi-a dovedit succesul, pentru că, plecând de la 22.000 de copii în creşă, am crescut la aproape 40.000 de copii în creşă. O să avem o situaţie exactă la începerea anului şcolar”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a arătat că este nevoie în continuare de resursă umană.

”Dacă stăm să ne gândim, doar în creşele care nu au fost încă preluate sunt 4.000 de angajaţi, deci 4.000 de posturi care sunt plătite de către autorităţile locale. Dacă mâine, conform legii, aceste posturi ar trece în sistemul de educaţie, nu mai avem absolut niciun post. De la autorităţile locale pleacă 4.000, la Ministerul Educaţiei este nevoie de creşterea numărului de posturi. Sunt lucruri cu siguranţă pe care le avem de făcut”, a mai spus Cîmpeanu. 

”V-am dat exemplu doar în creşe, dacă ar trebui să le preluăm, ne trebuie 4.000 de posturi. Este o premieră şi o spun public. În Ministerul Educaţiei nu le vine să creadă colegilor mei că Ministerul Educaţie nu îşi păstrează niciun post în rezervă. Dacă astăzi cineva cere un post în cele 17.800 de şcoli şi grădiniţe din România, nu există. Deci, am distribuit absolut toate posturile, am întocmit cu maximă atenţie necesarul şi avem şi un proiect de hotărâre de guvern prin care, într-o manieră puternic justificată, solicităm înţelegere pentru aprobarea creşterii numărului de posturi pe care Ministerul Educaţiei îl va distribui punctual, pe baza unor justificări foarte clare şi foarte obiective”, a mai precizat ministrul Educaţiei. 

Sorin Cîmpeanu a afirmat că ”avem 80% directori în şcolile şi grădiniţele din România cu concurs”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.