Elevii vor avea manuale pe bănci în 11 septembrie, a declarat,miercuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţinând că nu este nevoie să demisioneze, pentru că elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestaţiilor depuse de edituri în urma licitaţiilor, vor avea la timp manualele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru manualale de clasa a V-a, suntem în etapa de contestaţii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor ne-a dat un prim răspuns la câteva contestaţii. Am înţeles de la cei care se ocupă de această licitaţie că urmează şi alte răspunsuri vineri sau luni, fapt pentru care o decizie în zona aceasta o vom lua după ce avem răspunsul de la CNCS. Vreau sa îi asigur pe toţi elevii şi părinţii că vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie. Avem soluţia de rezervă", a spus Pop, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte manualele şcolare pentru clasele I-IV şi cele pentru liceu, Pop a spus că procesul de retipărire a acestora şi de distribuire către inspectoratele şcolare s-a încheiat.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă va demisiona în cazul în care manualele nu vor fi pe bănci în 11 septembrie, când începe şcoala, el răspunzând: ”Manualele vor fi pe bănci, nu e nevoie să îmi dau demisia”.

Potrivit acestuia, o analiză pe ultimii cinci ani, de când a fost introdusă clasa pregătitoare, arată că Ministerul Educaţiei a plătit pentru manualele şcolare 142.165.286 lei. "Este suma alocată de minister copiilor din preuniversitar ca să aibă manuale gratuite", a precizat Liviu Pop.

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Pop a anunţat că a fost revocată conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, pe motiv că a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi în ultimii cinci ani de Ministerul Educaţiei pentru manuale şcolare, respectiv peste 142 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI Conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, revocată, întrucât a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi pentru manuale şcolare

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.