Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că în cazul în care un elev va fi confirmat cu varianta Delta a coronavirusului, colegii lui trebuie să fie testaţi, caz în care şcoala ar putea continua cu prezenţă fizică, iar în caz contrar, toata clasa va trece în online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei a explicat vineri, într-o conferinţă de presă ce se va întâmpla în cazul care un elev vaccinat se infectează cu varianta Delta, iar colegii lui sunt contacţi direcţi. 
“Toţi colegii lui vor trebui să fie testaţi. Regula la acest moment este ca la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, toată clasa să treacă în online. Dacă toţi colegii vor accepta să fie testaţi, atunci şcoala ar putea să continue cu prezenţa fizică, ar putea subliniez, nu este o decizie încă, pentru elevii care sunt vaccinaţi, cei nevaccinaţi urmând a trece în sistem online. Este o variantă de lucru”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. 
El a explicat şi cum se vor desfăşura orele de educaţie fizică. 
“Referitor la orele de educaţie fizică, am agreat la acest moment ca orele de educaţie fizică să se poată desfăşura în spaţii închise fără mască de protecţie până la rata de infectare de doi la mie, peste această rată să se poate efectua afară în spaţii libere sau dacă nu se pot efectua, din motive meteo spre exemplu, atunci şi să fie înlocuite aceste activităţi sportive”, a mai transmis ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.