Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvireb să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă. Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre elevi au deja certificate emise de medicul de familie privind faptul că suferă sau nu de boli cronice.

Anisie a precizat că ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei poate fi modificat.

„Acest ordin comun prevede, însă, posibilitatea ca atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Ministerul Educaţiei să realizeze instrucţiuni în aşa fel încât să putem elimina toate posibilităţile. Atunci când Ministerul Sănătăţii a elaborat aceste norme nu am putut să prevedem chiar toate aspectele şi atunci este un articol în ordinul comun prin care putem să mai oferim şi alte instrucţiuni” a adăugat ministrul.

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că un elev poate face lecţii exclusiv online dacă are în familie persoane cu comorbidităţi şi nu este obligat să se prezinte la unitatea de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.