Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a afirmat, marţi seară, că scenariul verde care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie. Ministrul a precizat că sunt şi cinci cazuri în care se poate continua predarea online şi în scenariul verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Sorin Câmpeanu a precizat că şcolile se vor redeschide, în 8 februarie, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus.
 
Scenariul verde – cel în care toţi elevii participă la ore – se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie. 
 
Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a  şi cei din clasa a XII-a – se va aplica la o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie. 
 
Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6. 
 
Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online. 
 
Întrebat în ce condiţii se poate continua predarea online, Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt cinci excepţii:
 
1. Elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical.
 
2. Elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare.
 
3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă.
 
4. Profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii. 
 
5. Profesorii prezinta simptome specifice.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate. 
 
Detaliile concrete ale reluării cursurilor vor fi stabilite printr-un odrin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.