Ligia Deca afirmă că reorganizarea inspectoratelor şcolare judeţene se va realiza după un nou calendar, întrucât modificările legislative din zona administrativă şi fiscal-bugetară impun acest lucru. Conform ministrului, cel mai probabil inspectoratele vor fi transformate în direcţii, cu atribuţii mai puţine în inspecţia şcolară, de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Conform Legii învăţământului preuniversitar, această reorganizare vizează transformarea în Direcţii Judeţene pentru învăţământ preuniversitar cu un rol mai mare în sprijinul şcolilor şi concentrarea inspecţiei şi a evaluării într-o singură entitate la nivel judeţean, forul judeţean ARACIP. Această reorganizare se va realiza după un calendar reactualizat pentru că au fost o serie de modificări legislative în zona administrativă şi fiscal-bugetară care limitează tipul de instituţii publice – de exemplu ar trebui reorganizate în aşa fel încât să nu existe instituţie publică cu mai puţin de 50 de angajaţi – şi atunci întreaga reflecţie pe arhitectura sistemului trebuie făcută luând în calcul toată legislaţia aplicabilă”, a declarat Ligia Deca răspunzând unei întrebări luni, într-o conferinţă de presă în judeţul Alba. 
Aceasta precizează că cel mai probabil noua organizare a inspectoratelor ar urma să intre în vigoare anul următor. 
„Suntem în discuţii la nivel guvernamental şi urmează ca această reorganizare să se facă cu un nou calendar, probabil ea intrând în vigoare anul viitor”, mai spune ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.