Direcţia de Sănătate Publică va începe, luni, operaţiunea de dezinfecţie a Şcolii nr 28 din Sectorul 2 al Capitalei, unde o îngrijitoare a fost diagnosticată cu COVID-19, iar analizele au relevat că femeia este infectată cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"După ce această persoană – personal nedidactic, îngrijitoare – a fost detectată, alte opt persoane au fost detectate pozitiv, patru dintre ele prin teste PCR, celelalte patru prin teste rapide, la ora la care ştiam eu. Alte 11 persoane peste cele nouă, au fost testate, iar mâine dimineaţă DSP-ul, şcoala fiind închisă, va începe acţiunea de dezinfectare prin nebulizare şi alte mijloace specifice care ţin de domeniul sănătăţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Antena 3.
 
Ministrul a menţionat că îngrijitoarea de la Şcoala gimnazială 28 din Sectorul 2 Bucureşti a fost depistată ca fiind infectată cu noua tulpină a SARS-CoV-2 în urma unei analize realizate prin secvenţiere genomică, procedură care durează aproximativ şapte zile. 
 
Două persoane din Bucureşti au fost diagnosticate cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării.
 
Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.
 
”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.