Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, anunţă că în vara acestui an va fi implementat în Capitală un proiect-pilot în cadrul căruia vor fi interconectate bazele de date ale administraţiilor financiare din Bucureşti, urmând ca modelul să fie implementat ulterior pe scară largă. "De dosarul cu şină o să scăpăm treptat, vor fi din ce în ce mai puţinw instituţii care vor cere dosare", afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Trebuie să începem să scăpăm de hârtii. Prima dată trebuie să scăpăm de cozi pentru că o să conectăm instituţii între ele pentru a vedea, pe de o parte, cum funcţionează şi cum poate fi scalat modelul ăsta la nivel naţional. O să începem cu Bucureştiul, în iunie-iulie va fi un test-pilot de interconectare şi interoperabilitate a bazelor de date ale administraţiilor financiare din Bucureşti, unde sunt date care sunt necesare, de exemplu, pentru preschimbarea unor documente. Odată autentificat în bazele de date, nu va mai fi sarcina cetăţeanului să se mute cu hârtiile de la o instituţie la alta”, a declarat ministrul Digitalizării, miercuri seară, la Digi 24.
 
Ciprian Teleman a precizat că de dosarul cu şină "o să scăpăm treptat, adică vor fi din ce în ce mai puţine instituţii care vor cere dosare".
 
"Aici avem nevoie – şi proiectul ăsta e pe agenda colegilor din Parlament – de unificarea a două legi, Legea arhivelor şi Legea arhivării electronice, ele trebuie să fie într-o singură lege pentru că asta ar permite ca, odată ce un document a fost emis în format electronic, să nu mai fie nevoie de o versiune fizică, de o copie fizică a lui, pentru că odată ce am dat print am distrus întreaga filosofie a stocării digitale şi atunci când nu o să mai avem obligaţia să furnizăm documente fizice însemană că circuitele astea vor funcţiona”, a mai afirmat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.