Cseke Attila a anunţat că este gata de implementare programul de construire a creşelor noi, program realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a subliniat că au fost prezentate proiectele tip, au fost elaborate studiile de fezabilitate, a fost modificată normativa de reglementare a construcţiilor de creşe, şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi, în această săptămână, de comisiile specialiştilor. Astfel, a adăugat ministrul, primele cereri de finanţare pot fi analizate şi avizate în următoarele săptămâni.
 
„Vom aproba primele cereri de finanţare, după care vor putea fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru a identifica constructorii. Astfel construcţia primelor creşe va putea începe. Ne dorim să avansăm vizibil, să sporim considerabil numărul creşelor la nivel naţional, în timpul mandatului Guvernului actual, având în vedere lipsa acută de locuri în creşe şi angajamentul făcut de executiv în acest sens”, a spus Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, potrivit unui comunicat la MDLPA.
 
Acesta a adăugat că ministerul a primit, până acum, 128 de cereri de finanţare pentru construirea unor creşe noi de la primării din toată ţara.
 
„Necesitatea este evidentă având în vedere că România se află pe ultimul loc în Uniune în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile în creşe, iar administraţiile publice locale au identificat această nevoie la nivelul comunităţilor. Totodată, aprobarea primită de la comisiile de specialitate arată că acest proiect de construire de creşe este unul viabil şi bine pregătit. Invităm administraţiile publice locale, care încă nu au depus cereri, să facă demersurile necesare”, a explicat el. 
 
Totodată, la propunerea UDMR, există şi un acord al coaliţiei de guvernare privind finanţarea funcţionării creşelor după construire. Aceste costuri vor fi preluate de la autorităţile locale la stat, a conchis ministrul.
 
Din bugetul naţional, dar şi din fonduri europene, prin PNRR, au fost alocate 230 de milioane de lei pentru construirea de creşe noi, a amintit ministrul. Acesta a adăugat că informaţiile necesare întocmirii cererilor de finanţare se află pe pagina Ministerului şi al Companiei Naţionale de Investiţii, conform sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.