Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a avut o întrevedere cu ambasadoareal Deborah Lipstadt, trimis special al Departamentului de Stat pentru monitorizarea şi combaterea antisemitismului, la care a luat parte şi ambasadoarea SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec. Temele discutate au fost legate de eforturile şi viziunea generală a MAI pe linia prevenirii şi combaterii antisemitismului, precum şi politicile şi priorităţile instituţiei în domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat importanţa acordată subiectului, evocând astfel documentele strategice în domeniu, respectiv Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023, precum şi cea pentru perioada 2024-2027, arată comunicatul de presă al MAI

În baza noii strategii, structurile MAI vor derula activităţi privind evaluarea nivelului de ameninţare reprezentat de antisemitism, xenofobie, radicalizare şi discurs instigator la ură, vor desfăşura activităţi de formare profesională pentru facilitarea înţelegerii necesităţii combaterii antisemitismului şi vor continua demersurile pentru digitalizarea arhivelor privind istoria evreilor şi a romilor.

Ministrul Predoiu a reiterat importanţa acordată pregătirii personalului instituţiei în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, amintind programele de formare derulate în cadrul instituţiilor de învăţământ proprii, inclusiv în colaborare cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Totodată, pentru promovarea educaţiei privind Holocaustul, MAI desfăşoară o colaborare foarte bună cu Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, în contextul mai larg al studiului holocaustului şi istoriei comunităţii evreieşti, mai spune sursa citată.

Au fost evidenţiate, de asemenea, măsurile operative întreprinse de MAI pentru asigurarea securităţii şi pentru descurajarea potenţialelor acte antisemite pe teritoriul naţional, precum şi pentru prevenirea actelor de huliganism sau vandalism asupra obiectivelor de cult şi a celor asociate comunităţii evreieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.