Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că îşi propune înfiinţarea unui TelVerde pentru ca elevii din şcoli să poată sesiza orice tip de probleme care se petrec în unităţile şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Vela a declarat că, în urma unei întâlniri cu Alexandru Cumpănaşu, s-a desprins ideea înfiinţării unui TelVerde pentru elevi.

”Discuţia a fost pozitivă. Ne-a dat o idee pe care am îmbrăţişat-o şi este foarte bună, de a face un telefon verde, astfel încât elevii, într-un mod anonim, să aibă curaj să prezinte tot ceea ce se întâmplă în şcoală şi vizavi de fenomenul educaţional şi de fenomenul infracţional. Şi atunci, acest telefon verde, majoritatea copiilor au telefoane, să poată să îl acceseze. Telefonul verde să fie la Ministerul Afacerilor Interne, în conexiune cu Ministerul Educaţiei. Dacă e pe linie infracţională, nu ştiu, traficant de droguri, oameni violenţi, bătaie în casă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor faţă de copii sau a copiilor faţă de profesori, noi să fim înştiinţaţi în timp operativ. Voi prelua ideea şi săptămâna viitoare să găsim solţia să o implementăm”, a anunţat Marcel Vela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.