Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, că luni a avut loc o discuţie de aproape 5 ore, la Palatul Victoria, iar acum se fac ultimele modificări la Ministerul de Finanţe. El a arătat că ţinta este ca Ordonanţa să fie adoptată la sfârşitul acestei săptămâni, într-o şedinţă de guvern specială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre discuţiile de la Palatul Victoria, ministrul Daniel Cadariu a afirmat că a participat luni, la o întâlnire lungă, de aproape cinci ore, pentru a dezbate această Ordonanţă de modificare a Codului fiscal şi unde au fost reprezentanţi de la marile firme, microîntreprinderi, IMM-uri, reprezentanţii sindicatelor şi formelor asociative din administraţie.

”S-au exprimat opinii, e o perioadă în care încă se mai rafinează forma finală a Ordonanţei. Ţinta este ca ea să fie adoptată la sfârşitul acestei săptămâni într-o şedinţă de guvern specială”, a spus ministrul Antreprenoriatului. 

”Am colectat puncte de vedere din partea tuturor formelor asociative, a fost un punct de vedere, dar cu referire strictă de creşterea a TVA de la 5 la 9%”, a afirmat Cadariu despre opiniile celor din turism. 

Întrebat dacă ar trebui majorat TVA-ul, ministrul a arătat că, ”dacă discutăm la nivel global, ar fi o măsură bună, mai ales într-o situaţie normală, pentru că din principiu, orice excepţie de la regula generală distorsionează piaţa”.

El a afirmat că ministerul de Finanţe trebuie să vină cu estimările privind creşterea veniturilor bugetare, dacă această creştere va fi sau nu confirmată de realitate, ulterior.

”S-ar putea pune întrebarea dacă, din punctul de vedere al beneficiarului final, turistul, ar putea fi o influenţă vis-a-vis de costul final al vacanţei Vom fi în faţa a două situaţii, una în care operatorii economici nu vor majora tariferile, asumând această creştere de 4%, mai ales că urmează în activitatea de pe litoral vârful de sezon, când oricum preţurile sunt mai ridicate şi evident va fi şi situaţia în care vor mări tariful cu acel 43%, şi atunci firesc, raţional, turistul va plăti o sumă cu 4% mai mare pentru sejurul respectiv”, a afirmat Cadariu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.