Miniştrii român şi canadian ai Apărării, Mihai Fifor şi Harjit Singh Sajjan, vor efectua, vineri, o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se vor întâlni cu militarii din cadrul detaşamentului canadian dislocat în România pentru executarea misiunilor de Poliţie Aeriană Întărită, precum şi cu personal din Forţele Aeriene Române care îşi desfăşoară activitatea în Baza 57 Aeriană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Detaşamentul canadian, format din 135 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave CF-188 Hornet, execută, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de Poliţie Aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Regale Canadiene, precizează MApN.

În 18 octombrie, un avion de vânătoare rusesc de tip Suhoi 27 a fost detectat de Centrul de comandă şi control al Forţelor Aeriene Române. Apoi piloţii canadieni au decolat la comanda primită de la Centrul NATO de la Torrejon, Spania şi au monitorizat îndeaproape avionul rusesc până când a părăsit zona, au anunţat atunci forţele aeriene canadiene pe pagina de Facebook.

Nu este pentru prima dată când se petrece un asemenea incident. 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.