Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, luni la sediul MApN, cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Katae Takashi, aflat în vizita de prezentare. Dialogul a prilejuit trecerea în revistă a stadiului şi perspectivelor relaţiilor bilaterale, consolidate prin stabilirea unui Parteneriat Strategic, în 2023, între România şi Japonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Tîlvăr a evidenţiat elementele de substanţă ale cooperării recente, precum vizita, în premieră, a vice-ministrului nipon al apărării în România şi participarea ofiţerilor români la un exerciţiu de apărare cibernetică organizat de Japonia, arată comunicatul de presă al MApN. 

„Vom lucra împreună pentru constituirea unui cadru juridic adecvat de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte pe mai multe domenii de interes comun. Acest lucru reprezintă o prioritate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale. Japonia fiind un partener strategic cu care împărtăşim viziuni comune“, a declarat Angel Tîlvăr.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, subiecte legate de evoluţiile de securitate la scară globală, care creează perspectivele unei sinergii în domeniul apărării intensificate. Ministrul român a accentuat importanţa formatelor de cooperare instituite la nivelul organizaţiilor internaţionale, în vederea promovării şi asigurării unei arhitecturi de securitate bazată pe respectarea de norme. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.