Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat miercuri, de Ziua Armatei Române, că în acest moment, Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă deja în multe dimensiuni standardele NATO şi că, pentru a putea oferi României armata performantă de care are nevoie, în aceste momente cu multiple provocări de securitate, pe lângă dotarea cu sisteme şi tehnică de luptă performante trebuie să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi de viaţă ale personalului. Ministrul a dat asigurări militarilor activi, în rezervă sau retragere şi personalului civil că vor rămâne preocupaţi permanent de asigurarea unui tratament demn pentru toţi cei care au pus ţara mai presus de orice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinstim astăzi, de ziua Armatei României, jertfa celor care au luptat şiau căzut pentru eliberarea ţării în al 2-lea Război Mondial. Aducem un omagiu eroilor din toate timpurile, inclusiv celor căzuţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. 25 octombrie este şi ziua în care ne onorăm veteranii de război şi ai teatrelor de operaţii militarii activi, în rezervă sau retragere şi personalul civil care îşi desfăşoară activitatea în Armata României. Tuturor le datorăm respect şi recunoştinţă”, a transmis ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr arată că, ”din păcate astăzi lumea se confruntă din nou cu un val de violenţe, din Ucraina vecină până în Israel prieten”.

”Invazia declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei precum şi atacurile barbare ale grupării teroriste Hamas asupra civililor din Israel reprezintă încălvări flagrante şi nejustificate ale dreptului international”, a spus ministrul.

El a mai arătat că ”în aceste vremuri tulburi, trebuie să găsim căile prin care să acţionăm împreună cu aliaţii şi partenerii noştri pentru întărirea securităţii şi apărării României”. 

”Cu peste 5000 de militari din Belgia, Franţa, Luxemburg, Olanda, Polonia Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii dislocaţi pe teritoriul României şi care se instruiesc împreună cu militarii noştri, suntem mai bine protejaţi şi apăraţi. Participarea militarilor români în ultimele decenii la misiuni în teatrele de operaţii sub comandă ONU, a Uniunii Europene sau NATO au întărit profilul de securitate al României în plan extern demonstrând seriozitatea cu care ţara noastră îşi asumă angajamentele în domeniul securităţii şi apărării”, a afiemat Angel Tîlvăr.

Ministrul a transmis un mesaj de recunoştinţă tuturor celor care marchează ziua Armatei departe de ţară, de casă şi de familie şi care prin profesionalismul şi competenţa cu care acţionează în misiuni sunt adevăraţi ambasadori ai României.

”În acest moment, Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă deja în multe dimensiuni standardele NATO. Asigurarea unui buget de 2 % din produsul intern brut începând cu 2017 şi mărirea la 2,5 % din PIB în acest an au permis demararea unor programe ambiţioase de dotare cu tehnică şi echipamente de ultimă generaţie. Planurile de înregistrare avizate de CSAT, programele de achiziţii esenţiale aprobate de Parlamentul României şi sprijinite de Guvern, vor asigura o bază solidă pentru dezvoltarea Armatei”, a spus ministrul.

El a menţionat că sărbătoarea de astăzi este o zi a recunoştinţei românilor faţă de militarii noştri iar Armata asigură prin oamenii care îmbracă uniforma cu onoare, mândrie patriotism şi simţ al datoriei, securitatea şi apărarea noastră a tuturor şi este garantul unei vieţi trăite în pace şi libertate”, a declarat în mesajul ministrul Apărării.

Tîlvăr a precizat că pentru a putea oferi României armata performantă de care are nevoie, în aceste momente cu multiple provocări de securitate, pe lângă dotarea cu sisteme şi tehnică de luptă performante trebuie să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi de viaţă ale personalului.

”Modul în care ţara îşi tratează rezervişti influenţează în mod direct şi moralul personalului activ. De aceea asigur militarii activi, în rezervă sau retragere şi personalul civil că vom rămâne preocupaţi permanent de asigurarea unui tratament demn pentru toţi cei care au pus ţara mai presus de orice”, a mai spus ministrul Apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.