Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, după ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite (JFC), desfăşurată în Italia, că ”acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum şi manifestarea concretă a solidarităţii între aliaţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat, vineri, la Napoli (Italia), la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite (JFC). În cadrul evenimentului, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke (ambii amirali fac parte din Forţele Navale ale SUA).

Potrivit MApN, după ceremonie, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcţie, reafirmând încă o dată importanţa Parteneriatului Strategic între SUA şi România în ceea ce priveşte domeniul militar, dar şi contribuţia Comandamentului Forţelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea şi conducerea operaţiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul naţional.

”Acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum şi manifestarea concretă a solidarităţii între aliaţi. Consider că dezvoltarea relaţiei transatlantice puternice rămâne condiţia esenţială pentru securitatea şi stabilitatea din spaţiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Conform sursei citate, în marja evenimentului dedicat ceremoniei de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite de la Napoli, ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forţelor Navale ale SUA. În cadrul discuţiilor, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanţa unei prezenţe aliate robuste, eficiente şi credibile în România având în vedere situaţia de securitate complexă din zona Mării Negre. Ministrul român al Apărării a punctat şi faptul că România rămâne angajată efortului de a fi prezentă în cadrul misiunilor sub egida NATO, accentuând importanţa pe care ţara noastră o acordă misiunii „Resolute Support” din Afganistan. Cei doi oficiali au abordat şi modalităţile de replanificare a activităţilor de instruire şi pregătire, în contextul pandemiei COVID 19.


În cadrul ceremoniei de la Napoli, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a mulţumit personal amiralului James G. Foggo pentru sprijinul permanent şi semnificativ oferit în vederea atingerii capabilităţii complete a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din (HQ MND-SE), structură multinaţională NATO dislocată pe teritoriul României, dar şi pentru înfiinţarea noii structuri NATO din România, Corpul Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.