Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a dispus joi seară emiterea "unor decizii corecte de pensionare" în cazul celor trei militari care au murit în urma accidentului din 29 iunie, când camionul care îi transporta din poligon a căzut într-o râpă. Demersul a fost făcut după ce familiile victimelor au reclamat că în documentele Casei de Pensii a Armatei, cauza decesului militarilor este considerată fără legătură cu serviciul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedaţi ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul apărării naţionale a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare", anunţă MApN într-un comunicat.

De asemenea, ministrul Ţuţuianu a dispus clarificarea situaţiei de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, în special modul de relaţionare a acesteia cu alte structuri în schimbul de informaţii şi documente relevante în întocmirea acestor decizii.

"Totodată, va fi analizată şi necesitatea schimbării legislaţiei şi instrucţiunilor interne în acest domeniu", precizează MApN.

Familiile celor trei tineri militari au formulat contestaţii şi cer să li se recunoască drepturile: ale lor, de moştenitori şi ale victimelor, după ce Casa de Pensii a MApN a stabilit că decesul celor trei este „fără legătură cu serviciul”.

Autocamionul în care se aflau militarii, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat într-o râpă în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. Trei militari au murit şi nouă au fost răniţi. 

Cei trei militari morţi aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.