Ministrul Agriculturii Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la creşterea porcilor în gospodării, că această activitate va continua, în condiţii de siguranţă, după ce ”trece acest val de boală”. ”Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul”, a spus Petre Daea, care a afirmat că nu poate estima când va fi eradicată pesta porcinăm africană din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petre Daea, prezent miercuri la Buzău la deschiderea ediţiei de anul acesta a evenimentului dedicat recoltei ”Toamna buzoiana”, a negat informaţia potrivit căreia s-ar încerca, odată cu apariţia pestei porcine, împiedicarea gospodarilor de a mai creşte gospodării.

”Exclus. Vom continua creşterea porcului în gospodării. După ce trece acest val de boală, gospodarii vor putea să crească din nou porci în condiţii de securitate sanitar veterinară, în aşa fel încât să nu mai avem asemenea necazuri. Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul. Continuăm creşterea porcilor în condiţii de siguranţă”, a  spus ministrul Agriculturii.

Daea a adăugat că nu poate spune cât va mai dura până ce va fi eradicat de pe teritoriul ţării virusul pestei porcine africane.

”Important e să facem ce trebuie să facem astăzi. Sunt două acţiuni majore. Prevenirea înseamnă să-i spui vecinului: «Dragă vecine, uite ce mi s-a întâmplat, eu am această boală». Vecin de gospodărie, de sat, de comună, de judeţ. A doua măsură e cea dureroasă, luată de stat şi toate pierderile suferite, dar pentru care oamenii vor fi despăgubiţi”, a mai spus ministrul Agriculturii Petre Daea.

Pesta porcină africană se manifestă în peste opt sute de focare în 13 judeţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.