Ministerul Sănătăţii prezintă, luni, şirul evenimentelor în cazul situaţiei de la Spitalul Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii medicale. Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital la ora 05.00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică – Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital. Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraş, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată şi supravegheată de personalul spitalului şi a născut în spaţiul exterior Compartimentului de Primiri Urgenţe”, a transmis, luni, MInisterul Sănătăţii.

Instituţia precizează că incidentul s-a produs în jurul orei 05.00.

”O femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secţie de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenţei medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenţă 112, care a trimis o maşină aflată în imediata apropiere”, a mai transmis ministerul.

Instituţia a explicat că, ”din primele informatii, se pare că pacienta nu a fost consultată, supravegheată şi însoţită până la maşina Ambulanţei, ceea ce a determinat declanşarea naşterii în spaţiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanţei”.

”Precizăm faptul că în momentul de faţă, copilul şi mama sunt în stare bună şi sunt internati la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la faţa locului pentru control şi pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislaţiei în vigoare”, a mai transmis ministerul.

În cursul după-amiezii va avea loc o videoconferinţă a ministrului Sănătăţii cu toate Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, ”pentru a revizui şi a aduce din nou în atenţia autorităţilor locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenţei medicale şi protejării sănătăţii cetăţenilor din comunităţile pe care le conduc”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.