Ministerul Sănătăţii atenţionează că măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus, întrucât supapa permite virusurilor să treacă, la expirare, şi astfel existul riscul de a infecta alte persoane. Sunt recomandate în schimb măştile care acoperă în întregime nasul şi gura, cele din ţesătură cu cel puţin două straturi, cu sârmă de metal pentru a se fixa pe nas şi cele care se aşază bine pe faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măşti sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respiraţia prafului şi particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permiţând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei", arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, luni, într-o postare pe Facebook.

Potrivit MS, organizaţiile internaţionale recomandă ca aceste măşti să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

"Tipurile de măşti recomandate sunt: măştile care acoperă în întregime nasul şi gura; măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi; măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioadă a măştii; măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule", precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.