Ministerul Sănătăţii explică joi, pe Facebook, ”dilema cutiei de pizza” în care au fost transportate vaccinuri. ”Pledăm vinovaţi: pentru viteză şi concentraţi fiind pe soluţii rapide, sigure şi eficiente am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza”, au scris reprezentanţii Ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vă explicăm mai jos cum ajung vaccinurile din cele 7 centre regionale din ţară la oamenii care au nevoie de ele”, au scris reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, joi, pe pagina oficială de Facebook. 
 
Ca şi reprezentanţii Institutului Cantacuzino şi cei de la Ministerul Sănătăţi explică că vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari şi ajung la Direcţiile de Sănătate Publică din fiecare judeţ. 
 
 
”Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie. Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile. Cutiile sunt curate şi noi. Şi, da, pledăm vinovaţi: pentru viteză şi concentraţi fiind pe soluţii rapide, sigure şi eficiente, la fel ca şi colegii din alte ţări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza”, au mai scris reprezentanţii Ministerului pe Facebook. 
 
”Promitem că vom râde şi noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, au completat în finalul mesajului. 
 
Textul este însoţit de câteva imagini explicative. 
 
 
Miercuri, şi reprezentanţii Institutului Cantacuzino au oferit explicaţii pentru transpotul vaccinului în cuti pe care scrie pizza. 
 
Campania de vaccinare anti-COVID a debutat, marţi, în judeţul Ialomiţa, primul medic care s-a vaccinat fiind dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. La această unitate medicală, vaccinul a ajuns în cutii de pizza. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că important este să se respecte lanţul de frig.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.