Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor de gripă, constând în colaboarea între spitale din ţară, inclusiv Spitalul Polisano din Sibiu, unde a lucrat ministrul Sănătăţii Victor Costache, pentru utilizarea unei tehnologii moderne destinate persoanelor cu insuficienţă respiratorie. O altă măsură luată este suplimentarea dozelor de vaccin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Sănătăţii a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. Astfel, a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj Napoca, Tg Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă - ECMO. Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situaţii”, precizează vineri ministerul.
 
De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache a aprobat suplimentarea cu 35 000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Pana la  data de 19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane din categoria de risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

 La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257). 

Au fost raportate la nivel naţional 1389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40%   comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent S 03/2019 (2314  cazuri). 
Au fost raportate 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI),  cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.  
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.