Ministerul Sănătăţii anunţă că a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 şi că nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cele 7 centre din ţară (2 in Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârşitul săptămânii, când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate.  Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile”, anunţă Ministerul Sănătăţii.
 
MS precizează că în acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că ”Ministerul Apărării Naţionale, prin  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente”.
 
Ca exemplu, în acest moment la Institutul Naţional de Boli Infrecţioase Prof. Matei Balş, există în stoc 300 de teste, iar miercuri urmează să ajungă şi cealalte 3.000 comandate din timp.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.